Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

"Κατέβασαν" το αεροσκάφος του προέδρου της Βολιβίας!

ΥΠΟΨΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΤΙ ΕΚΡΥΒΕ ΤΟΝ Ε. ΣΝΟΟΥΝΤΕΝ!

Σε πρωτοφανή "αεροπειρατεία" προχώρησαν Γαλλία και Πορτογαλία αρνούμενες να επιτρέψουν την διέλευση του αεροσκάφους ρου προέδρου της Βολιβίας Έβο Μοράλες θεωρώντας ότι σε αυτό επέβαινε ο καταζητούμενος από τις ΗΠΑ, πρώην σύμβουλος της Αμερικανικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) Εντουαρντ Σνόουντεν!

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στην Βιέννη, όπου σε έλεγχο που έγινε δεν διαπιστώθηκε η ύπαρξη του Σνόουντεν με αποτέλεσμα να συνεχίσει τον δρόμο του
Το αεροσκάφος με προορισμό την πρωτεύουσα της Βολιβίας απογειώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης από τη Μόσχα, όπου ο Μοράλες είχε συνάντηση με τον ρώσο πρόεδρο Πούτιν στο Κρεμλίνο, στο πλαίσιο Συνόδου Κορυφής χωρών που εξάγουν αέριο.
Η δημόσια τηλεόραση της Αυστρίας ORF μετέδωσε ότι ο Σνόουντεν βρισκόταν με τον Μοράλες στο αεροσκάφος, στο αεροδρόμιο της Βιέννης Σβέτσατ.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βολιβίας Ντέιβιντ Τσοκουεχουάνκα δήλωσε από την Λα Παζ ότι η Γαλλία και η Πορτογαλία αντέδρασαν με "αβάσιμες υποψίες" ότι ο Σνόουντεν είχε επιβιβαστεί στο αεροπλάνο του Μοράλες, ενώ ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Αυστρίας Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ διέψευσε ότι ο Σνόουντεν βρίσκεται στη χώρα.
Χθες το βράδυ, δεκάδες άτομα συγκεντρώθηκαν μπροστά από την πρεσβεία της Γαλλίας στην Λα Παζ για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση του Παρισιού να απαγορεύσει, προσωρινά, την διέλευση από τον εναέριο χώρο του στο αεροπλάνο που μετέφερε τον πρόεδρο της Βολιβίας.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr